Rumeli'de Fair-Play Kervanıyla İyiye, Doğruya, Güzele Panel ve Sergi Gerçekleştirildi

22 Nis, 2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair-Play Komisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen "İyiye, Doğruya, Güzele" panel ve fotoğraf sergisi etkinliği, 17 Nisan Çarşamba günü Spor Bilimleri Fakültemizde bulunan Saffet Çerçi Spor Salonu'nda gerçekleşti.

TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı, 10 yıldır süren ve ülke genelinde büyük ilgi gören etkinliklerine 2024 yılında da Üniversitemizle devam etti. Etkinlik, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenmiş olup açılış konuşması Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Kara tarafından yapıldı ve konuşmasında Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün önemini vurguladı. Daha sonra kürsüye gelen Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Yavuz Taşkıran da, bir TMOK Üyesi olarak, TMOK Fair Play Kervanı’nı okullarında ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti ve bu ziyaret için Fair Play Komisyonu’na teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından TMOK Fair-Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Kara'ya, Dekan Prof. Dr. M. Yavuz Taşkıran'a, Prof. Dr. Hakan Levent Gül hocamıza ve Paris Olimpiyatlarında Voleybol branşında düdük çalacak olan Uluslararası Kadın Hakemlerimizden Prof. Dr. Nurper Özbar'a özel plaket takdim etti. Daha sonra panelist olan hocalarımıza; TMOK Fair Play Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar'a, Fair Play Komisyon Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yıldıran'a, Fair Play Komisyon Üyesi Prof. Dr. Bilge Donuk'a, Trakya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve IVF Hakemi Prof. Dr. Nurper Özbar'a, Fair Play Komisyon Üyesi Doç. Dr. Sevim Güllü'ye ve moderatörümüz Prof. Dr. Yavuz Taşkıran Hocamıza plaket sunumunu Doç. Dr. Mustafa Erol hocamız gerçekleştirdi. Fair-Play Komisyonu üyeleri ayrıca üniversitemizde organizasyonda emeği geçen tüm görevlileri Fair-Play Hizmet madalyası ve Hizmet beratıyla onurlandırdı.

Törenlerin ardından Prof. Dr. M. Yavuz Taşkıran'ın moderatörlüğünde davetli konuk konuşmacılarımız, fair-play konusunda farklı başlıklarda sunumlar yaparak katılımcıların farkındalık düzeyini artırdılar ve spordan örnekler vererek sahalarda olması gereken davranış modellerini gösterdiler. Sporun eğlence, dostluk, kardeşlik, dürüstlük ve centilmenlik ilkeleri doğrultusunda ilerlemesi gerektiğini güzel örneklerle anlattılar. Organizasyona hocalarımız ve öğrencilerimizin katılımı ve ilgisi oldukça yüksek düzeydeydi. Panel, Fair-Play Komisyon Üyesi Remzi Yılmaz'ın konuşmasının ardından "Fair-Play Yemini" ile sona erdi.

Panel sonrası öğrencilerimizin ve tüm katılımcıların memnuniyet düzeyinin oldukça yüksek olduğu görüldü. Bu etkinliğe destek veren başta Rektörlüğümüz ve Dekanlık Yönetimimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.