YÖKAK Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri, Üniversitemize Saha Ziyaretinde Bulundu!

02 Şub 2021 Salı 11:40

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın takım başkanlığını yaptığı Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Ekibi Üyeleri; Prof. Dr. Mehmet Emin Arıcı, Prof. Dr. Mete Gündoğan, Prof. Dr. Veysel Eren, Fatih Alhan ve Yusuf Zayid Bıçak Silivri  (Mehmet Balcı) Yerleşkemize saha ziyareti gerçekleştirdi.

Kurumsal Dış Değerlendirme Programı’na esas olmak üzere her yıl yükseköğretim kurumları tarafından Kurum İç Değerlendirme Raporları hazırlanmaktadır. Program kapsamına dâhil edilen yükseköğretim kurumları belirlendikten sonra süreci yürütecek olan değerlendirme takımı görevlendirilir ve bu takım ön ziyaret ve saha ziyareti olmak üzere kurumu iki kez ziyaret eder. Ziyaret edilen Üniversite eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim sistemi süreçlerinin Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri açısından değerlendirilir.

Bu kapsamda YÖKAK dış değerlendirme ekibi üyeleri ziyaret öncesi Rumeli Üniversitesinin dış paydaşları olan mezun öğrenciler, bölgedeki resmi kurumlar, STK’lar, sektör temsilcileri ve muhtarlarla ayrı ayrı toplandı ve Üniversitenin hedefleri belirlenirken dış paydaş görüşlerinin alınıp alınmadığı konusunu inceledi.

Değerlendirme takımının 24-26 Ocak tarihlerinde yapılan saha ziyaretinde ise iç paydaşlarla yani öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personelle ayrı ayrı yapılan görüşmelerde kalite süreçlerinin ne derece benimsendiği irdelendi. Ziyaretin son gününde YÖKAK Dış Değerlendirme takımı yaptığı toplantıda Üniversitenin güçlü yönleriyle geliştirilmeye açık yönlerini rapor halinde açıkladı. Toplantı sonunda söz alan Rektör Prof.Dr. Tamer DODURKA, bu ziyaretin Üniversitenin kalite sürecinde sağlam adımlarla ilerlemesi için önemli bir fırsat olduğuna değinerek YÖKAK Başkanlığına ve değerlendirme takımına teşekkürlerini ifade etti.

Ziyaretlerin sonrasında ise değerlendirme takımı tarafından hazırlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporu şeffaflık gereği olarak YÖKAK tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.