İstanbul Rumeli Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Sektörel Uygulamalar dersi kapsamında “Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen” başlıklı seminer gerçekleştirildi. Seminere, sektörde oldukça deneyimli ve donanımlı olan Uzm. Diyetisyen Damla Dönmez konuşmacı olarak katılım sağladı.
Uzm. Diyetisyen Damla Dönmez, öğrencilere çalıştıkları ve eğitim aldıkları mutfaklarda gıdayı korumak ve hijyenik olmak için uygulamaları gereken tüm kuralları ayrıntılı bir şekilde anlattı. Seminerde, öğrenciler ders aldıkları uygulama mutfağında ve sektöre atıldıklarında çalışacakları mutfaklarda kullanacakları çok değerli bilgileri pekiştirme fırsatı buldular.
Seminer boyunca paylaşılan bilgiler ve sektörel deneyimler, öğrencilerin profesyonel hayatlarında karşılaşacakları olası sorunlara karşı hazırlıklı olmalarına yardımcı oldu.