UYGULAMALI YANGIN TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ

31 Oca 2019 Perşembe 16:08

İstanbul Rumeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği programında Uzaktan Tezsiz, Örgün Tezsiz ve Tezli Yükseklisans Öğrencilerimiz için 2018-2019 Güz döneminde Prof. Dr.-Ing Ahmet CAN tarafından açılan İSG “Yangından Korunma ve Afet Yönetimi” dersinin içeriğinde olan ve sunumu bakımından görsel anlatım olarak da sayabileceğimiz  “Uygulamalı Yangın Tatbikatı” öğrencilerimiz için eğitimlerinin bir parçası oldu.

Uygulama sırasında öğrenciler tarafından gelen tüm sorulara eğitmen ile uygulamalı ve sözel yanıtlar aktarıldı. Yangın tüpleri ve türleri, yangın anında heyacan ve panik yönetimi gibi bir çok konuya değinildi. ÜÇSAN PLASTİK FABRİKASI Üretim Planlama Müdiresi o aynı zamanda Enstitümüzün İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksek lisans Öğrencimiz Melek TEDİK aracılığıyla uygulamalı şekilde fabrikada bir yangın senaryosu gerçekleştirildi. Aynı zamanda Uygulamalı Yangın Tatbikatını öğrencilerimiz ile birlikte gören fabrika çalışanları bilgilerini de bu eğitim ile tazelemiş oldular.

Uygulamalı Yangın Tatbikatı sonrası Prof. Dr.-Ing Ahmet CAN düşüncelerini şöyle dile getirdi;  “Uygulamalı Yangın Tatbikatını gerçekleştirilmesine olanak sağlayan ÜÇSAN PLASTİK’e aynı zamanda değerli elemanlarının eğitim için sağlamış olduğu katkılara ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği öğrencilerine bu önemli uygulamalı etkinliğin gerçekleştirilmesine katkılarından dolayı teşekkürler ederim” dedi.