TEKİRDAĞ ÇERKEZKÖY İLÇESİ REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ RUMELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETMEN AKADEMİSİNDE

28 Şub 2019 Perşembe 14:06

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim ve Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi destekleriyle organize edilen "Öğretmen Akademisi” eğitimi Çerkezköy ilçesi ve çevre okullarda görev yapmakta olan rehberlik öğretmenlerinin ve Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün de katılımı ile İstanbul Rumeli Üniversitesi Trakya Bölge Sorumlusu Cihan Kuzgun’un kurum tanıtımı ile başlayan programda Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla düzenlenen eğitim 3 oturumda gerçekleştirildi.

Dr. Öğretim Üyesi / Çorlu Reyap Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hüseyin Murat ÖZKAN “Depresyon Neden Tedavi Edilmeli” başlığı ile depresyon çeşitleri ve belirtilerinin yanı sıra ilaç tedavisi, ilaçların yan etkileri ve depresyonda olan öğrenciye nasıl yardım edebiliriz konularında rehber öğretmenlerimizin deneyimlerine katkıda bulundu.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Elif TÜREL “Çocuklarda İstismar ve Tedbirler” başlığı ile istismar konusuna değinirken istismara maruz kalan çocuklar ile iletişime geçme yolları ve rehber öğretmenlerin benzer vakalarda öğrencilere yaklaşımı konuları üzerine akademik bilgiler aktardı.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL “Meslek Seçimi ve Kariyer” başlığı ile öğrencilerin meslek seçimlerindeki etkenler, öğretmenlerin rol model olma konusundaki etkileri, kariyer oluşturmada öğretmenin rolü gibi konulara ışık tuttu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından bu sene düzenlenen öğretmen eğitimleri serisinin üçüncüsü olan Çerkezköy Öğretmen Akademisi Eğitimi bitiminde tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.