Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM), 60 uzman ismi bir araya getiriyor.

22 May 2020 Cuma 19:33

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM), “Covid 19 Salgın Süreci ve Sonrasında Ülkemiz ve Dünya”da neler olacak sorusuna cevap bulabilmek için 60 uzman ismi bir araya getiriyor.

Covid - 19 ile İlgili İlk Büyük İnternet Söyleşi Serisi, İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) Tarafından Gerçekleştirildi. 18 Mayıs’ta başlayan ve 19 Haziran’da tamamlanacak etkinlikte 60 Konuk İsim Pandemi Süreci ve Sonrasını Değerlendirecek.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM)  Müdürü Dr. Süleyman ÖZMEN ve Koordinatör Murat LEHİMLER; “Dünyayı ve ülkemizi aniden kıskacına alan Covid 19’un ortaya çıkardığı sonuçlarla ilgili olarak tüm bilim dallarının kolektif ve disiplinlerarası çalışmalar gerçekleştirdiğini ve bu bağlamda RUPAM’ın da ulusal ve uluslararası düzeyde uzman, akademisyen ve bürokratın bir araya geldiği bu etkinlikle küresel düzeyde yapılan çalışmalara katkı sağlamak istediklerini” açıkladılar.

Ayrıca, “İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer DODURKA himayesinde gerçekleştirilen RUPAM etkinliğinin amacının, Covid 19 ile ilgili özellikle internette ortaya çıkan bilgi kirliliğini azaltmak olduğunu” belirttiler.

ÖZMEN ve LEHİMLER; “Covid 19 Salgın Süreci ve Sonrasında Ülkemiz ve Dünya” başlıklı İnternet Söyleşi Programına (Sanal Konferans) farklı bilim alanları, meslek ve sanatlardan 60 değerli konuk davet ettik. Böylece Covid 19 süreci ve sonrasında nasıl bir dünya olacak sorusuna uzman konuklarımızın cevaplarını, tespitlerini ve gelecek öngörülerini hem öğrencilerimizle hem de toplumla paylaşmayı amaçladık. Bu Sanal Konferans serisi pandeminin etkisini 60 farklı açıdan ele almayı sağlayacak önemli bir tarama çalışmasıdır.” Dediler.

Projenin bitiminde ortaya önemli bir başvuru kaynağı çıkacağını belirten RUPAM görevlileri, söyleşilerin 40 dakika ile sınırlandırıldığını, bunun da izleyicileri sıkmadan önemli teknik bilgileri aktarmayı sağladığını belirttiler.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer DODURKA ise yaptığı açıklamada şu bilgileri aktardı. “5 yaşında genç bir üniversite olarak Covid 19 olarak adlandırılan sürecin getirdiği koşullarda hem eğitim hem de bilimsel çalışma süreçlerini aksatmadan yürüttük. Uzaktan eğitim sistemimiz, eğitim-öğretim alanında pandeminin ortaya çıkardığı olumsuz koşulların öğrenci-akademisyen buluşmasını engellemesini önledi. Diğer çalışma alanımız olan bilimsel etkinlikler ve projeler özellikle sosyal bilimler alanında projelerimiz aynı hızla devam ediyor. Bu süreçte pandeminin sosyal etkisi ve ortaya çıkardığı sosyal travmanın telafisi için projeler ortaya koyduk. Bu projelerden birisi de şu an gerçekleştirmekte olduğumuz Sanal Koneferans programıdır. BU program farklı bilim ve mesleklerden önemli isimleri bir araya getiriyor ve akademik alanda önemli bir tarama çalışması niteliği taşıyor. Üniversitemizin yeni nesil üniversite eğitiminde kilit öneme sahip olduğunu düşündüğümüz araştırma merkezlerimiz ve enstitülerimize desteği artarak sürecektir. Göç, kentleşme, istihdam, çevre ve diğer sosyal araştırma alanlarında yürüttüğümüz projelere eklenen bu çalışma ile çağı ve ötesini anlayan, donanımlı gençleri topluma kazandırma idealimizi yaşatmaya gayret ediyoruz.” dedi.

18 Mayıs’ta başlayan ve 19 Haziran’da tamamlanacak Covid 19 Salgın Süreci ve Sonrasında Ülkemiz ve Dünya İnternet Söyleşi (Sanal Konferans) Programı’na, söyleşi videoları ve konuşmaların metinlerine Rumeli Üniversitesi web sitesinden ulaşılabilmektedir.

Bu program ve konuşma metinlerinin tamamı kitap olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sanal Konferansımıza tüm halkımız davetlidir.