Kocaeli Üniversitesi ile İstanbul Rumeli Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

27 Eyl 2019 Cuma 08:26

Üniversitemiz ile Kocaeli Üniversitesi arasında Eğitim İşbirliği Anlaşması imzalayarak, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizde gösterdiğimiz ilerlemeyi yeni bir aşamaya taşıdık.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Sadettin HÜLAGU ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde Rumeli Üniversitesi Rektörü Sn. H. Tamer DODURKA, Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Süleyman ÖZMEN, Merkez Koordinatörü Murat LEHİMLER ve merkez Müdür yardımcısı Dr. F. Turan YAMAN ile birlikte Kocaeli Üniversitesi'nden Prof.Dr. İbrahim ŞİRİN ve Dr. Akın DEVECİ hazır bulundular.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Sadettin HÜLAGU ve Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H. Tamer DODURKA arasında imzalanan çerçeve anlaşması ile yükseköğretimin tüm kademelerinde öğrenci ve bilim insanlarının eğitimlerini, çalışmalarını destekleyen faaliyetler ve projeler gerçekleştirilecek.  Anlaşmaya göre üniversiteler karşılıklı olarak yayınlar, kongre ve sempozyumlar, akademisyen değişimleri, araştırma merkezleri arası ortak projeler gerçekleştirecekler.

İki üniversite, eğitim işbirliği anlaşmasının ilk adımı olarak "Göç, Kentsel Gelişim ve Göç", "Türkiye-Bulgaristan Kadın Girişimciliği Profili Araştırması" ve " Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Çalıştayı" projeleri için de ek protokoller imzaladılar.