İRÜ tarafından desteklenen proje uluslararası “Robotex Turkey” yarışmasında birincilik ödülünü aldı.

04 Kas 2019 Pazartesi 13:33

Dünyanın en büyük Robotik / Maker organizasyonlarından biri olan ROBOTEX International 02-03 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşti. Bu önemli yarışmanın, Dron ve Robotik Girişimcilik alanlarında, Spor Bilimleri Fakültemizden Dr. Öğretim Üyesi Figen ÇİLOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi Dudu Banu ÇAKAR, Dr. Öğretim Üyesi üniversitemizi temsil ettiler.

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından desteklenen “Stem Et Ne Olur, Kodla Senin de Olur” projesinde, Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri PİKA V2 adlı robotlarıyla girişimcilik kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.

Robotex yarışmasında ki Espor konulu panele konuşmacı olarak da katılan Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerimiz sunumlarını yapmanın yanı sıra Üniversitemiz yayınları arasından çıkan ve panel katılımcılarına dağıtılan “ESPOR: Sporda Dijital Devrim” adlı kitaplarını da imzaladılar.

Üniversitemiz ve MEB Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle kazanılan bu birincilikten sonra takımımız, 35.000’den fazla katılımcı, 100’den fazla partner, 1.750 robot, 4.000 mühendisin katılacağı Robotex İnternational yarışmasında ülkemizi temsil edecekler.

Takım ve hocalarımıza teşekkür eder, uluslararası yarışma da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine sonuna kadar inanıyoruz.