İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “Profesyonel Bıçak Eğitimi” semineri Haliç Uygulama ve Araştırma Yerleşkemizde düzenlendi. Seminer, sektörün önde gelen bıçak markası PİRGE’nin Akademi Kurumsal Eğitim Uzmanı Fırat Erbil tarafından gerçekleştirildi.
Fırat Erbil, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yanı sıra farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin de yoğun ilgisini çekerek, meslek hayatları boyunca kullanacakları bıçakların türleri ve işlevlerini tüm ayrıntılarıyla uygulamalı olarak anlattı.
Etkinlik süresince “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin enstrümanı olan şef bıçağını tanımaları ve nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri” açısından önemli olduğu bilgileri edinildi.
Seminerin sonunda, öğrencilere çeşitli sorular sorarak bilgi birikimlerini test eden Erbil, başarılı olan öğrencilere birer şef bıçağı hediye etti.