İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Bal Parmak firmasına sektörel gezi düzenlendi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Öğr. Gör. Sevda Köyüstü ve Arş. Gör Beydanur Nizam eşliğinde Balparmak firmasına gezme fırsatı buldular.
Balparmak Sektörel Gezisinde öğrencileri bal üretimine dair geniş yelpazede bilgi edindiler. Bu geziler sayesinde öğrenciler çalışacakları sektörü önceden deneyimleyip uzmanlaşmak istedikleri alanı belirlerken bu gezilerden deneyim kazandılar. Bunun yanı sıra öğrenciler arının ürettiği arı ekmeği, polen ve arı sütü gibi çeşitli ürünleri daha ayrıntılı öğrenme ve firmanın kendi formülleriyle ürettikleri ürünleri ve laboratuvar testlerinin nasıl yapıldığını öğrenme fırsatı da buldular.
Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce sektörü daha yakından tanımalarına olanak sağlarken, profesyonel bilgi ve deneyim kazanmalarına da katkıda bulundu.