Farkımızı Uzaktan Eğitimde de Gösteriyoruz !

02 Ara 2020 Çarşamba 07:10

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle eğitimde süreklilik sağlanması adına tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak, İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak 23 Mart’ta başlayıp 29 Mayıs’ta sona eren uzaktan eğitim derslerimizi başarıyla tamamladık. 2020-2021 Güz Döneminde ise aynı şekilde yolumuza devam ediyoruz.

Eğitim-öğretimin sekteye uğramaması için tüm hazırlıklarını tamamlayarak öğrencilerine kesintisiz hizmet sunan İstanbul Rumeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (Rumeli UZEM) üzerinden 23 Mart-29 Mayıs tarihleri aralığında toplamda 484 ders işlendi. Canlı olarak işlenen derslere 4139 öğrenci katılmış olup, toplamda 828.008 defa kayıttan izleme gerçekleşti. Yine bu dönemde 2.059 doküman da öğrencilerle paylaşıldı. Ortak zorunlu dersler için yapılan 10 adet online sınavlara ise 6 bin öğrenci katılım gösterdi.

Uzaktan Eğitim Tecrübemiz İle Yolumuza Devam Ediyoruz

Rumeli UZEM, 2020-2021 Güz Dönemi içerisinde alanında yetkin kadrosu ve pandemi sürecinde edindiği tecrübeyi de kullanarak önemli işlere imza atmaya devam ediyor. Dönem içerisinde üniversite bünyesinde yer alan 532 farklı ders, uzaktan eğitim merkezi bünyesinde açılmış olup, devam etmektedir.

2010 ders doküman, online kaynak ve video kayıtları ile desteklenen bu dersler hali hazırda belirlenen ders programına uygun olarak sürdürülmektedir. 8. haftasını geride bırakıldığı 2020-2021 Güz döneminde, toplam 5.248 canlı ders açılmış olup, bu derslerin %92’si sorunsuz tamamlanmıştır. 204.362 öğrenci ise katılım göstermiştir.

Gerçekleştirilen dersler bünyesinde kısa sınav ve ödev/proje teslim sınavları için öğrenciler 32.476 kez sisteme girmişlerdir. Aynı dönem içerisinde 131 online test sınavına ise; 160,050 kez katılım sağlamış olup, bu sınavlar için 3,060 sorudan oluşan soru bankası kullanılmıştır.

Kesintisiz devam eden eğitimimizin yanı sıra bu süreçte çok sayıda etkinlik, öğrenci kulüpleri faaliyetleri, Sürekli Eğitim Merkezi eğitimleri, Sempozyum, Kongre , Seminerler de yine Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam edilmektedir.