28 Ara 2021 Salı 09:03
22-25 Aralık 2021 tarihlerinde Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ile Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yapıldı. İstanbul Rumeli Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri ise organizasyon kapsamında düzenlenen yemek yarışmasına katılarak büyük başarı elde ettiler.
Dünyanın gastronomi alanında önde gelen ülkelerinin federasyonları ve dernekleri ile gerçekleşen yarışmada İstanbul Rumeli Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerimiz ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Yarışma sonunda yedi farklı kategoride 12 ödül alan Aşçılık Programı öğrencileri yaptıkları yemek ve tatlılarla jüri üyelerine unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşattı.
Eren Akçaoğlu, Can Özen, Murat Perçemli yarışmanın en prestijli kategorisinden biri olan üniversite düzeyi modern Türk mutfağı ekip yarışmasında Tütsülenmiş Tuzlu Yoğurt Eşliğinde Çiğköfte, Kavılca Buğdayı Keşkek Eşliğinde İncir Sosu ile Tatlandırılmış Küşleme ve Gelin Muhallebisi Tabanlı Şibit Tatlısı ile birincilik kupası ve üç altın madalyayı, üniversite düzeyi öğrenci aşçı ana yemek yarışmasında Emir Efe Agan Çıtır Patates Gofretleri Eşliğinde Nar Soslu Bonfile ile altın madalyayı, üniversite düzeyi öğrenci aşçı restoran tatlı tabağı kategorisinde Ballı Karamelli Kek Eşliğinde Kaymaklı Soğuk Çizkek (Cheesecake) ile Sena Demir altın madalyayı, üniversite düzeyi öğrenci aşçı balık yarışmasında Arif Mert Topaloğlu Bodrum Mandalina Soslu Somon ile altın madalyayı, üniversite düzeyi okullar için pizza yarışmasında Barbekü Soslu Tavuklu Aktif Karbon Pizza ile Burak Cerrah gümüş madalyayı, üniversite düzeyi öğrenci makarna yarışmasında Patlıcan Beğendili Ravioli ile Deniz Güneş gümüş madalyayı, üniversite ekip yarışmasında Frambuaz Soslu Humus Nogger, Ras El Hanut Sosu ile Tatlandırılmış Çıtır Ördek Göğsü ve Akçaağaç Şurubu Aromalı Fındık Ayvöri ile Gülnur Arslantürk, İrem Karabiçek ve Şükran Temel bronz madalyayı almaya hak kazandılar.