Adalet Bölümü Silivri Adliyesi Gezisi

14 Nis 2022 Perşembe 12:04

Hukuk Bölümü Adalet Programı 2. Sınıf öğrencileri 5 Nisan 2022 Salı günü Silivri Adliyesini ziyaret etti. Geleceğin hukukçu adayı olacak Adalet Programı öğrencileri Hukuk Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Duygu Arda ve Öğr. Gör. Murat Alper Güven eşliğinde Silivri Adliyesine yaptıkları ziyaret ile adliyede yer alan birimleri tanımakla birlikte, derslerde elde ettikleri teorik kazanımları, uygulama ile birleştirme fırsatını da elde etmiş oldular. Adliye ziyareti kapsamında Silivri Adliyesi Cumhuriyet Savcılarından Sayın Mahir Özenç, meslek ile ilgili tecrübelerini öğrencilere aktarmakla birlikte, hukuk mesleklerinin edinimi hakkında da öğrencilere bilgi vererek, tavsiyelerde bulundu. Adalet Komisyonu Başkanlığı Yazı İşler Müdürü Sayın Yunus Memiş ve Adalet Bakanlığı Muhabere Bürosu Yazı İşleri Müdürü Sayın Seçil Özdemir, icra müdürlüğü, zabıt katipliği gibi meslekleri tanıtmakla birlikte, mesleklere giriş hakkında öğrencileri süreç hakkında bilgilendirerek, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Yazı işleri müdürü Sayın Seçil Özdemir ve Cumhuriyet Başsavcılığı Soruşturma Katibi Sayın Enescan Baysan, adliye psikolog odaları, infaz ve komisyon kalemleri, icra daireleri gibi çeşitli adliye birimlerini tanıtıp aynı zamanda da mesleki deneyimlerini de paylaşarak, öğrencilerin adli birimleri tanımalarını ve meslek seçimlerinde fikir sahibi olmalarını sağladı. Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde duruşmalara da katılan öğrenciler, duruşma düzeni ve adliyedeki yapılanmayı da öğrenerek, derslerdeki kazanımlarını uygulama ile harmanlayarak çok yönlü bir bakış açısı elde etme imkanına sahip oldular.