2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 4 Ekim 2021’de Başlıyor!

09 Eyl 2021 Perşembe 07:01

Sevgili Öğrencilerimiz;

Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde de görülmesiyle birlikte 12 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığımızın yayınladığı genelge ile Üniversitelerimizde eğitim-öğretime kısa bir süre ara verilmiş ardından tüm Türkiye genelinde eğitim öğretim faaliyetlerine çevrimiçi olarak devam edilmesine karar verilmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi, tüm hazırlıklarını kısa bir süre içinde tamamlamış ve Uzaktan Eğitim Müdürlüğü (UZEM ) bünyesinde 23 Mart 2020 tarihi itibariyle Digital Platform üzerinden, canlı dersler ile eğitim-öğretime başarılı bir şekilde yeniden başlayarak devam etmiştir. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ise, Covid 19 küresel salgın önlemleri kapsamında, eğitim-öğretim faaliyetleri harmanlanmış olarak devam etmiş, uygulamalı dersler yüz yüze, teorik dersler ise çevrimiçi olarak tamamlanmıştır.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurulumuzun Kampüs Ortamlarına Yönelik Uygulamalar Rehberi-2021, kapsamında tüm önlemler alınmış olarak, sınıf kapasitelerimiz güncellenmiş, havalandırma sistemleri küresel salgın koşullarına uygun hale getirilmiş, sosyal mesafe kuralları gereğince sosyal alanlar yeniden düzenlenmiştir. Yükseköğretim Kurulumuzun, Eğitim Öğretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi-2021 dikkate alınarak, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında eğitimler; Yükseköğretim Kurulu kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dahilinde örgün olarak devam edecektir.

Sevgili Öğrencilerimiz, Sağlığınız bizler için çok kıymetli, bu doğrultuda biz üniversite olarak hazırız. Ancak sizlerden de beklentilerimiz var. Bu yılı sağlıklı ve başarılı bir şekilde kampüste birlikte geçirebilmek için sizlerin de maske, mesafe, hijyen kurallarına özen göstermenizi rica ediyor ve aşılarınızı olmanızı özellikle tavsiye ediyoruz. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında; yerleşkelere giriş esnasında HES Kodu sorgulama uygulaması devam edecek olup, yayınlanacak genelgeler dahilinde aşı kartı, aşı kartı olmayanlar için ise PCR testi sorgulaması yapılabilecektir. Salgının seyrine göre eğitim-öğretim sürecine yönelik alınan veya güncellenen tüm kararlar web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan sizlerle paylaşılacaktır.

2021-2022 Akademik Yılında sizlerle kampüste buluşacak olmaktan dolayı çok mutu olduğumu ifade ederek sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyor, aramıza yeni katılan Rumelililere hoş geldiniz diyorum.

Sevgilerimle

Prof. Dr. H. Tamer DODURKA