15. Uluslararası Elektrik Mühendisliğinde Teknik ve Fiziksel Problemler Konferansı

15 Eki 2019 Salı 09:11

Elektrik Mühendisliğinde Teknik ve Fiziksel Problemler Konferansı’nın 15.si olan “International Conference on Technical and Physical Problems of Electrical Engineering” ICTPE 2019’ a, İstanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliği yaptı.

15. Uluslararası ICTPE Konferansında, Çağrılı Bildiriler, Güç ve Enerji Sistemleri, Elektronik, Otomatik Kontrol, Kominükasyon, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri, Robotik ve Mekatronik ve Yenilebilir Enerji Kaynakları gibi konular tartışıldı.

14-15 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşen konferansa 7 ülkeden 15 üniversitenin profesörleri katıldı. Konferansa katılan ülkeler arasında Türkiye, Norveç, İran, Romanya, Azerbaycan, KKTC ve İspanya yer aldı. Katılan Üniversiteler ise şöyle; İstanbul Rumeli Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fizik Enstitüsü Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (Azerbaycan), Azerbaycan Araştırma Enstitüsü (Azerbaycan), Üretim ve Enerji Verimliliği Merkezi (Azerbaycan), Nahçivan Devlet Üniversitesi (Azerbaycan), Seraj Yüksek Eğitim Enstitüsü (İran), Taba Elm Uluslararası Enstitüsü (İran), Pitesti Üniversitesi (Romanya), Bask Üniversitesi ( İspanya), Yakın Doğu Üniversitesi (Kuzey Kıbrıs) ve Ostfold Üniversitesi(Norveç ).

Konferansa kabul edilen makaleler SCOPUS ELSEVIER dergisinde yayınlanacak.