REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİNDE BULUŞTU

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Silivri Rehberlik ve Araştırma Merkezi destekleriyle organize edilen "Rehberlik Öğretmenleri Eğitimi" Silivri ilçesi ve çevre okullarda görev yapmakta olan rehberlik öğretmenlerinin ve İstanbul Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Tamer DODURKA’ nın açılış konuşmaları ile başlayan program, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Erdal Arslan’ın konuşması ile devam etti. İstanbul Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin seminerleri ile devam eden eğitim, 3 oturumda gerçekleştirildi.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Elif TÜREL “Çocuklarda İstismar ve Tedbirler” başlığı ile istismar konusuna değinirken istismara maruz kalan çocuklar ile iletişime geçme yolları ve rehber öğretmenlerin benzer vakalarda öğrencilere yaklaşımı konuları üzerine akademik bilgiler aktardı.

Dr. Öğretim Üyesi / Çorlu Reyap Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hüseyin Murat ÖZKAN “Depresyon Neden Tedavi Edilmeli” başlığı ile depresyon çeşitleri ve belirtilerinin yanı sıra ilaç tedavisi, ilaçların yan etkileri ve depresyonda olan öğrenciye nasıl yardım edebiliriz konularında rehber öğretmenlerimizin deneyimlerine katkıda bulundu.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL “Çocuk Gelişiminde Beslenmenin Önemi” başlığı ile çocuklarda obezite sorunu ve beraberinde gelen mutsuzluklar, doğru beslenmenin çocuk ve ergen gelişimindeki önemi ve hormon dengesinin yönetimi konularına ışık tuttu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından bu sene düzenlenen öğretmen eğitimleri serisinin ilki olan Silivri Rehberlik Öğretmenleri Eğitimi bitiminde tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

22 Ocak 2019