Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğrencileri NETAŞ'a Teknik Gezi Gerçekleştirdi

50 yılı aşkın bir süredir dünya çapında hizmet veren AR-GE odaklı bir teknoloji firması olan NETAŞ’a, fakültemizin Bilgisayar ve Endüstri mühendisliği öğrencileri ile Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencileri inceleme amaçlı bir gezi düzenledi.

Pendik’de bulunan genel müdürlüğe ve AR-GE merkezine yapılan gezi oldukça faydalı ve verimli oldu. AR-GE ve İnnovasyon müdürü Meral YURDAKUL hanım, ilk etapda şirket profili ve çalışma alanları ile ilgili geniş kapsamlı bir ön tanıtım yaptı. Ardından birim mühendisleri Mashar Devrim Yazıcı, Spidr-Kandy ve yeni teknolojiler hakkında; Gürcan Pehlivan ve Hakan Kılınç ise Siber Güvenlik hakkında açıklamalarda bulundu. Elektronik mühendisi Hikmet Aykanat, öğrencilerimizi Server'lerın, Router'ların ve Switch'lerin bulunduğu izole alana götürdü, tarihsel gelişimlerden bahsetti ve ayrıca kısa kısa dersler yaptı. Son aşamada bilgisayar mühendisi İbrahim Doğru ise VIO ile video iletişimi, IoT (Nesnelerin İnterneti) çalışmaları ve alınan projelerden detaylıca bahsetti.

Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz yapılan ziyaretten oldukça memnun kaldı. Organizasyonun başından sonuna kadar emeği geçen başta Özge Güneşen’e, sıcak ve samimi ilgisi ile Meral Yurdakul’a, bir abi edasıyla çocukları kucaklayan Hikmet Aykanat’a, değerli çalışanlar İbrahim Doğru, Mashar Devrim Yazıcı, Gürcan Pehlivan ve Hakan Kılınç’a sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

10 Nisan 2018