İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde Kan Bağışı Etkinliği

Türk Kızılayı’nın düzenli kan bağışçısı desteğini ve farkındalığını artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalarına en büyük destek üniversite gençliğinden geliyor.

İnançlı ve istikrarlı bağışçılar sayesinde Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için fedakar bir çalışma gerçekleştiren Türk Kızılayı’nın ‘gönüllü kan bağışçısı’ çağrısına destek veren üniversiteler büyük ilgi gösteriyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Türk Kızılayı Silivri Şubesi, üniversitenin Mehmet Balcı Kampüsünde “Anne, Baba, ABi, 0ğul” kampanyası çarçevesinde kan bağışı etkinliği düzenledi.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurga etkinliğin ilk kan bağışçısı oldu. Gün içinde bir çok öğrenci etkinliği ilgiyle takip ederek kan bağışında bulundular.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurga, “Bu etkinliği Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılayı Silivri Şubesi’nin desteğiyle kan bağışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Kızılayı, Türkiye'nin kan ihtiyacının karşılanması konusunda çok etkin faaliyetler yürütmektedir. İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak her zaman sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve farkındalığımızı ortaya koymaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Silivri Şubesi Başkanı Yunus Emre Kılıç ve Türk Kızılayı Silivri Şubesi Yönetim Üyesi Emre Balkan birlikte yaptığı açıklamayla; İstanbul Rumeli Üniversitesi her zaman en büyük destekçimiz. Kan acil değil, sürekli ihtiyacımız. Üniversitedeki öğrencilerimizin de bu etkinliklerle düzenli kan bağışçısı olmaları önemli. Düzenli ve gönüllü bağışçı olmaları için farkındalık oluşuyor bu etkinliklerde. Gençlerimize minnettarız" şeklinde konuştular.

07 Kasım 2018