İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİNDE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İstanbul Rumeli Üniversitesi kişisel ve sosyal yönden gelişimlere katkıda bulunacak faaliyetlere devam ediyor. Bu kapsamda Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olması nedeniyle Dr. Öğr. Üyesi. Aylin Türksever Tetiker koordinatörlüğünde Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Oktay ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğr. Gör. Dt. Metin Gürsan’ın sunumuyla Diş Protez Teknolojisi, Ağız ve Diş Sağlığı programı öğrencilerine ağız ve diş sağlığı semineri düzenlendi. Öğrencilere multidisipliner ekip çalışması yaptırılarak protezde hijyen malzeme kullanımı, anamnez formu doldurulması gibi uygulamalar yaptırıldı.

Öğrenciler, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Oktay ve Öğr. Gör. Dt. Metin Gürsan ile birlikte Silivri yaşlı bakım evini ziyaret ederek, yaşlıları muayene edip ağız ve diş bakımı hakkında bilgilendirdi. Seminerde sağlıklı bir yaşam ağız ve diş sağlığıyla başladığı bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin vücut sağlığına etkilerinden söz edildi. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum gibi hastalıkların risklerini artırıldığı bilgisi de paylaşıldı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü olarak ağız diş sağlığının önemini vurgulamak ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı amaçlıyor.

29 Kasım 2018