İstanbul Rumeli Üniversitesi, URAP SEMPOZYUMU’NDA

URAP Laboratuvarı’nın 26 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdiği sempozyumda, üniversite performans ölçümü ve sıralama sistemleri tartışıldı. Dünya üniversite sıralamaları ve akademik performans değerlendirme konularında önde gelen uzmanlardan University Carlos III de Madrid öğretim üyesi Prof. Dr. Elias Sanz Casado ve Sapienza University of Rome öğretim üyesi Prof. Dr. Henk F Moed’in de konuşmacı olarak katıldıkları sempozyumda, akademik performansın değerlendirilmesine yönelik uygun ölçütler geliştirilebilmesi için, üniversite rektörleri ile diğer akademik yöneticileri, konunun uzmanı seçkin bilim insanları ve resmi kurum temsilcileri bir araya getirilerek etkili bir tartışma ve işbirliği ortamı yaratıldı.

URAP’ın, dünyadaki üniversite sıralamalarının amaca daha uygun hale getirilebilmesi ve puanlandırma sistemlerinin bilimselliğinin artırılabilmesi amacıyla düzenlediği sempozyuma, üniversitemiz adına Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Sn. Prof. Dr. Oğuz Özyaral katılım sağlayarak İstanbul Rumeli Üniversitesi’ni başarıyla temsil etmiştir.

Sempozyumda, ayrıca, URAP Araştırma Laboratuvarı’nda hazırlanan “Dünya Akademik Performans En İyi 2000 Üniversite; 2017-2018” sıralaması katılımcılarla paylaşılarak internet üzerinden dünyaya ilan edilmiştir.

URAP (University Ranking by Academic Performance) araştırma laboratuvarı, 2009 yılında ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuş ve üniversitelerin performans ölçümü ve sıralaması alanında çalışmalar yapmaktadır.

30 Ekim 2018