Ermeni Meselesi ve Hocalı Katliamı Uluslararası Paneli

“Ermeni Meselesi, Dünü, Bugünü, Yarını ve Hocalı Katliamı” konulu Uluslararası Panel İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Osmanlı devletini parçalama projeleri kapsamında ortaya atılan Ermeni Meselesi, Şark Meselesinin unsurlarından biri olmuştur. Ermeni teröründe, Ermeni komiteleri kadar İngiltere, Rusya, Fransa ve Amerika gibi devletler birinci derecede rol oynamışlardır ve Ermeni teröründen sorumludurlar. Bu ülkelerin izledikleri politikalarla cesaretlenen ve silahlanan Ermeniler, devletimizin ve milletimizin zor zamanlarında harekete geçmişlerdir. Ermeni isyanlarında masum Türkler, Ermeni komitacıları tarafından katledilmiştir.

Fakat olaylar dünya kamuoyuna tersyüz edilerek anlatılmış, böylelikle devletimiz ve milletimiz mahkum edilmeye çalışılmıştır. Aslında Türkleri soykırımla suçlayanların ellerindeki kan, yaptıkları sayısız soykırım ve diplomatik cinayetlerden ellerinde kalmıştır. Bunların biri de Hocalı Katliamıdır.

Ermeni Terörü ve Soykırımı ile Hocalı katliamı hakkında bilinmesi gerekenler 26 Nisan Perşembe günü İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Panelde ele alındı.

Ermeni meselesi dünü, bugünü, yarını ve Hocalı Katliamı Uluslararası Paneli İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Özmen moderatörlüğünde düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi’nden Dr. Teymur Gasımlı, Araştırmacı Yazar Turgay Uzsoy, Dr. Ahmet Akter, Alternatif Politikalar Merkezi Bölgesel Araştırmalar Direktörü Dr. Güray Değerli, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nden Araştırmacı Yazar Yusuf Ziya Arpacık ile Al Kuds Üniversitesi’nden Dr. Nirmeen Mabed Al Borno katıldı.

27 Nisan 2018