BEYLİKDÜZÜ İLÇESİ REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ RUMELİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETMEN AKADEMİSİNDE

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim ve Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi destekleriyle organize edilen "Öğretmen Akademisi” eğitimi Beylikdüzü ilçesi ve çevre okullarda görev yapmakta olan rehberlik öğretmenlerinin ve Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Rumeli Üniversitesi akademisyenlerinin katılımlarıyla düzenlenen “Öğretmen Akademisi” eğitimi 3 oturumda gerçekleştirildi.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Elif TÜREL “Çocuklarda İstismar ve Tedbirler” başlığı ile istismar konusuna değinirken istismara maruz kalan çocuklar ile iletişime geçme yolları ve rehber öğretmenlerin benzer vakalarda öğrencilere yaklaşımı konuları üzerine akademik bilgiler aktardı.

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Zehra KURŞUN “Otizm ve Oyun Terapisi” başlığı ile otizm ve belirtilerinin yanı sıra gerçekleştirilen terapiler, vaka örnekleri ve oyun terapisi uygulamaları ve çeşitleri konularında rehber öğretmenlerimizin deneyimlerine katkıda bulundu.

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL “Meslek Seçimi ve Kariyer” başlığı ile öğrencilerin meslek seçimlerindeki etkenler, öğretmenlerin rol model olma konusundaki etkileri, kariyer oluşturmada öğretmenin rolü gibi konulara ışık tuttu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından bu sene düzenlenen öğretmen eğitimleri serisinin ikincisi olan Beylikdüzü Öğretmen Akademisi Eğitimi bitiminde tüm katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

21 Şubat 2019