AĞIZ - DİŞ SAĞLIĞI İLE DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ ÖĞRENCİLERİMİZ BÜYÜKÇEKMECE ADS MERKEZİNDE

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programında okuyan  öğrencilerimiz ile Diş Protez Teknolojisi Programında okuyan öğrencilerimizden oluşan bir gurup İstanbul Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Mesleğin kamusal alanda uygulanışına ait bilgilendirme amacı taşıyan bu ziyaret  Üniversitemizin staj uygulama hastanelerinden olan TC. Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile onlara üretim yapan Diş Protez Laboratuvarlarında  stajda tercih yapacak öğrencilerimize  ön bilgilendirme amacı ile yapıldı. Program sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi. Aylin Türksever Tetiker  yapılacak ziyaret öncesi öğrencilere konu hakkında bilgi vererek dikkat edilmesi gerekli konuları hatırlattı.

Ağız Diş Sağlığı ve Diş protez Teknikerliği  Öğretim Görevlisi Metin Gürsan yönetiminde yapılan ziyaret de İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri hastane başhekimine tanıtıldı. Dişhekimi Başhekim Esma ÖZEROĞLU önce hastane hakkında bilgi verdi. T.C. Sağlık Bakanlığının 06/12/2017 tarih ve E.2306 sayılı oluruyla 52 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kuruluşuna onay alınmış hastanenin 01.02.2018 tarihinde fiilen hizmete açıldığını belirterek  hastalara hizmet vermeye başladığını; tüm Diş Hekimliği branşlarında kaliteli, ulaşılabilir, insan odaklı, çözümleyici, alternatif tedavi imkanları sunabildiklerini, kalite-akreditasyon ve verimlilik kriterlerine  bağlı bir merkez olduklarını anlattı.

Sağlıkta Dönüşüm Politikaları ve Hizmet Kalite Standartları çerçevesinde teknolojik gelişmeleri yakından takip eden,  modern, etkin, sürekli, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, ulusal sağlık politikalarıyla beraber dünyadaki gelişmeleri de yakından takip eden bir tesis olduklarını anlatan Başhekim Esma ÖZEROĞLU hastanedeki merkezi sterilizasyon ünitesinin ve birimlerin çalışması hakkında bilgi verdi.

Ziyaret de Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dişhekimi Metin Gürsan’ın önerisi üzerine  öğrenciler üzerinde  röntgen çekimi yapılarak radyoloji dersi işlendi. Daha sonra röntgene göre muayene odasına geçilerek  ADS öğrencisinin hekim yanında neler yapması gerektiği gösterildi. Gönüllü olan bir öğrenciden  ölçü alma işlemine geçildi. Hastanede birimler gezildikten sonra başhekimliğin ikramı için yemekhanede  soru cevap şeklinde toplantı yapıldı. Hastanede çalışan Ağız Diş Sağlığı mezunu ve Diş Protez Teknikerliği mezunları Rumeli Üniversitesinden mezun olacak öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Sohbet ortamında olumlu ve olumsuz meslek ilişkilerinin karşılıklı tartışıldığı ortamda Başhekimlik ve idari görevlilerin yetkileri de öğrencilere aktarıldı. İstanbul Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Rumeli Üniversitesi’ne gösterdiği ilgi ve alakaya üniversite öğretim görevlisi olarak kurum adına çok teşekkür eden  Dişhekimi Metin Gürsan şunları söyledi:  ‘’İstanbul Rumeli Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı ile Diş Protez Teknolojisi programı öğrencileri, eğitim süresi boyunca Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen  sertifika programları ile desteklenip; verilecek sertifikalar mevzuat program güncellemelerini takip etmektedir. Hatta üst seviyede olacaktır. Sertifika programlarını başarı ile tamamlayan öğrenciler, mezuniyet aşamasında uluslararası alanda ihtiyaç duyulan donanıma sahip olarak, profesyonel iş hayatına geçiş yapacaklar. Çok  yakın zamanda  dijital dental eğitim sürecini de üniversitede uygulayacağız.Modern  3D printer ile CAD-CAM ile ilgili kursları başlatacağız. Böylece hem bilgi hem de teknoloji üreten üniversite olarak TC.Sağlık Bakanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerine eleman yetiştirecek ve  sağlıkta istenen  performansta  personeller buralarda olacak’’  dedi.

Toplantı sonunda hastane önünde hatıra resmi çekildi. Üniversitenin diğer grup öğrencilerini de istedikleri zaman hastanede bilgilendirebileceğini, böylece mesleki eğitime katkı vermek istediğini belirten  Başhekim Esma Özeroğlu’na  Rumeli Üniversitesi öğrencileri teşekkür ederek kendisini okullarına  davet etti.

29 Aralık 2018