Gençlerle El Ele Geleceğe Yürüyoruz

İstanbul Rumeli Üniversitesi kurucu vakfı olan BALCI VAKFI ile Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan “GENÇLERLE EL ELE” Projesinde amacımız üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin yanında olmak. Geleceklerine ,  kariyerlerine katkıda bulunmak. Tabi ki her daim  “Eğitimde Fırsat Eşitliği” mottosunu ilke edinmiş bir üniversite olarak başarılı öğrencileri Balcı Vakfı Öğrenim Bursu Programına dahil etmek. Proje kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden 40.000 öğrenciye 4 ayrı deneme sınavı yapılarak bu sınavlarda derece yapan öğrencilere ayrıcalıklar sağlanacaktır.

Deneme sınavları  seçilen pilot Milli Eğitim Müdürlükleri , okullar ve kurs merkezleri ile birlikte yapılacaktır. Proje kapsamında “Gerçek Mekan Gerçek Sınav” fikrinden hareketle üniversite yerleşkelerimizde yapacağımız deneme sınavlarına ülke genelinde tüm 12. Sınıf öğrencileri başvuru yapabileceklerdir. “Gençlerle El Ele Projesi’’ ; Gelecek İçin El Ele , Kariyer İçin El Ele ve Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin El Ele olmak üzere 3 ayrı kısımdan oluşmaktadır.

Projenin;

Gelecek İçin El Ele kısmında yapılan iki deneme sınavının her birinde ilk 15’e giren öğrencilere sınava hazırlık süresince “Akademik Kariyer Danışmanlığı” sunulacaktır. Ayrıca ülke genelinde tüm aday öğrenciler; online rehberlik hizmetlerimizden faydalanabilecek ve öğrencinin kendini daha iyi tanıması, meslek seçimini daha iyi yapmasını sağlamak üzere yine web sitemiz üzerinden ulaşabilecekleri testleri uygulayabileceklerdir.

Kariyer İçin El Ele kısmında; yapılan deneme sınavının her birinde ilk 10’a giren öğrencilere ,  üniversiteli oldukları yıl Sürekli Eğitim Merkezimiz tarafından  ücretsiz olarak yabancı dil eğitimi verilecektir.

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin El Ele kısmında ise; deneme sınavının her birinde ilk 5’e giren ve YKS 2023’te ilk 5.000’e giren öğrencilere üniversite hayatları süresince Balcı Vakfı Öğrenim Bursu verilecektir.