25 May 2021 Salı 10:00
Prof.Dr. H. Tamer Dodurka (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Sempozyum Başkanı
Doç.Dr. Vahap Önen (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Sempozyum Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Nil Konyalılar (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Sempozyum Sekreteryası
Ar. Gör. Hilal Karakaş (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Düzenleme Kurulu
Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Prof. Dr. Mustafa Kara (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Doç.Dr. Vahap Önen (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Dr.Öğr üyesi Nil Konyalılar(İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selim Süzer (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Hadi Ercan (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Öğr.Gör. Şebnem Tamer (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Öğr.Gör. Ayberk Tutkun (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Öğr.Gör. Figen Altakriti (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Bilim Kurulu
Prof. Dr. Ahmet Mucip Gökçen (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Prof. Dr. Mustafa Kara (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Prof. Dr. Sehavet Gürdal(İstanbul Üniversitesi)
Öğr. Üyesi Günay Uçar (Girne Amerikan Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Koçaslan ( Bilgi Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selim Süzer (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Öğr. Üyesi Dilek Yalçın (Okan Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Gönül Akın (Beykent Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen(İstanbul Gelişim Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Gülnaz Karahan (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Nil Konyalılar (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Hadi Ercan (İstanbul Rumeli Üniversitesi)
Dr. Öğr. Üyesi Tevfik Uyar (Kültür Üniversitesi)
Öğr. Üyesi Cengiz Türkoğlu (Cranfield Üniversitesi)
1. Gün (25 Mayıs) | 2. Gün (26 Mayıs) |
1. Oturum Açılış &Havacılıkta İnsan 10:00-11:30 Açılış Konuşması: Vahap Önen Konu: İşletmelerde İnsan Faktörü Sorunsalı Moderatör: Nil Konyalılar Konuşmacılar: Oktay ERDAĞI | 5. Oturum Konu: İnsan Faktörleri Eğitimleri Nasıl Olmalı 10:00-11:30 Moderatör: Vahap ÖNEN Konuşmacılar: Cengiz TÜRKOĞLU-CranfieldUniversityLecturer |
2. Oturum Konu: CRM, LOSA,TEM gibi Modellerinin İnsan Faktörlerine Etkisi 13:00-14:00 Moderatör: Kapt.Hadi Ercan Konuşmacılar: TALPA Başkanı | 6. Oturum Konu:Yer İşletme Süreçleri ve Çalışanların Hizmet Süreçlerine Etkisi 13:00-14:00 Moderatör: Ayberk Tutkun Konuşmacılar: Zafer KARAGÖZOĞULLARI /Tailwind Yer Hizmetleri Başkanı |
3. Oturum Konu:ATC/M Çalışmaları Yönünden İnsan Faktörlerinin Önemi 14:30-15:30 Moderatör: Selim Süzer Konuşmacılar: Fahri PEKSU – ATC/M Uzmanı | 7. Oturum Konu:Bakım Organizasyonlarında ve Uçuşa Elverişlilik Kuruluşlarında HF Nasıl Etkin Hale Gelir? 14:30-15:30 Moderatör: Nil Konyalılar Konuşmacılar: Emre APAYDIN- Black Eagle Kalite Müdürü |
4. Oturum Konu :Kabin Hizmetleri Yönünden İnsan Faktörleri Önemi 16:00-17:00 Moderatör: Şebnem Tamer Konuşmacılar: Sabit COŞKUN - TASSA Başkanı | 8. Oturum Konu: Serbest Kürsü & Kapanış 16:00-17:00 Moderatör: Şebnem Tamer Konuşmacılar: Özgür ERGUN-F/O Onur Air |
T. C. İstanbul Rumeli Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü tarafından birincisi 2021’de düzenlenen “İstanbul Rumeli Üniversitesi Uluslararası Havacılıkta İnsan Faktörü konulu Sempozyum” yılda bir kez çevrimiçi olarak geleneksel hâle getirilecektir. Sempozyumun amacı, alanında uzman kişileri bir araya getirerek dönemin sorunu veya öne çıkan başlığı altında görüşlerini paylaştıracak, etkileşimin pekiştirileceği bir platformu oluşturmaktır.
Davetli konuşmacılar, 10-20 dakika aralığında konuşmalarını yapabilecektir. İsteğe bağlı olarak 30 Nisan 2021’e dek özetlerini veya tam metinlerini iletebilir. (Yayın için)
Temamız Havacılıkta İnsan Faktörü olup, bununla beraber; havacılık faaliyet alanlarına yönelik olarak; Havayolu Yönetimi, Hava Kargo Taşımacılığı, Havayolu Lojistik Yönetimi, Hava Aracı Parça Üretim Tasarım, Hava Trafik Yönetimi, Yer Hizmetleri, Uçuş Harekat Yönetimi, İnsansız Hava Araçları Sivil Savunma Sanayi, Hava Taksi İşletmeciliği, Genel Havacılık, Terminal İşletmeciliği, Uçak Bakım Yönetimi, Uçuşa Elverişlilik Yönetimi, Hava Aracı Kiralama İşletimi, Uçak İkram Hizmetleri Yönetimi, Pilotaj Eğitimi, Uçak Bakım Teknisyen Eğitimi konularında hazırlanan bildiriler de kabul edilecektir.
Dışarıdan Katılım: Son oturum, Serbest Kürsü olarak anılacak olup herkese açıktır. Bu oturumda sunum yapmak isteyenler, 10-15 dakika aralığında konuşma hazırlamalı ve özet metinlerini 25 Mart2021 tarihine dek Sempozyum Sekretaryasına iletmelidir.1 Nisan 2021’de kabul edilen özetlerin duyurusu yapılacaktır.
Sempozyum Sekretaryası:
Ar. Gör. Hilal Karakaş [email protected]
Özet:
Özetler, Türkçe başlıkla birlikte katılımcının unvanı, ad ve soyadı bilgisiyle (varsa çalıştığı kurum eklenmelidir) iletilmelidir. Özetler, 250-350 kelime aralığında, Times New Roman ve 12 punto ile yazılmalıdır. 1,5 satır aralığında hazırlanması gereken özetlere en az üç, en fazla beş anahtar kelime eklenmelidir.
Tam Metin:
Tam metinlerin yazımı, Özet için geçerli olan koşullarla aynıdır.Tam metinlerin en az 1500, en fazla 15000 kelime olması gerekmektedir. Tam metinlerde istenilen atıf gösterme biçimi kullanılabilir.
Davetli Konuşmacılar:
Davetli konuşmacıların yaptıkları konuşmaya ilişkin özetleri (veya tam metinleri) 30Nisan tarihine dek Sekretaryaya iletmesi beklenmektedir.