Süt Sığırlarının Beslenmesi ve Verimlilik Eğitimi

09 Kas 2022 Çarşamba 11:00

Üniversitemiz Tarım Hayvancılık Gıda Uygulama Teknoloji ve Araştırma Merkezi olarak Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Silivri ilçemizdeki köylerimizde tarımla uğraşan çiftçilerimizin bilimsel olarak desteklenmesi ve verimlerinin arttırılması amacıyla “Çiftçi Eğitim Programı” kapsamında eğitimler verilmektedir.

Bu amaçla “SÜT SIĞIRLARININ BESLENMESİ VE DÖL VERİMİ” adlı ilk eğitimimiz ilçemizde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Akören köyünde 16 Aralık 2021 tarihinde ikincisi Kadıköy Mahallesinde 17 Mayıs 2022 tarihinde ve üçüncüsü de Değirmenköy Mahallesinde 9 Kasım 2022 tarihinde hayvan yetiştiricilerimizin yoğun katılımları ile gerçekleştirilmiştir. Eğitimi İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail ABAŞ ile İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper BARAN vermiştir.

Üç saate yakın devam eden eğitime civar köylerden pek çok yetiştirici katılım sağlamış ve hayvan besleme ve döl verimi ile ilgili birçok sorular sormuşlardır. Eğitime katılan tüm katılımcılar çok memnun kaldıklarını belirterek bir sonraki eğitimin koyun ve keçilerde de yapılmasını talep etmişlerdir.

Üniversitemiz Tarım Hayvancılık Gıda Uygulama Teknoloji ve Araştırma Merkezi öncülüğünde Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte ilçemizde tarımla uğraşan çiftçilerimizin bilimsel olarak desteklenmesi amacıyla “Çiftçi Eğitim Programı” kapsamında düzenlenecek eğitimlerimiz devam edecektir.

Prof. Dr. Ömer ÇETİN

Tarım Hayvancılık Gıda Uygulama Teknoloji ve