Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Sağlık Sempozyumu 2022 - Her Yönüyle Trend Diyetler

16 Nis 2022 Cumartesi 10:30

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünün ev sahibi olduğu "Beslenme ve Sağlık Sempozyumu 2022: Her Yönüyle Trend Diyetler" Sempozyumu 16 Nisan 2022 Cumartesi günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilimiştir.

Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar'ın yaptığı sempozyumun ilk oturumunda popüler diyetlerden;

- Ketonik diyet

- Aralıklı oruç

- Akdeniz Diyeti

- Karatay Diyeti

- Glutensiz Diyet

- Vejeteryan Diyetleri artısıyla,eksisiyle masaya yatırılarak tartışılmış ve diyetlerin amacı dışında kullanılmaması konusunda hem fikir olunmuştur. İkinci oturumda ise,sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme konusu ele alınarak yeterli,dengeli ve sağlıklı beslenme için neler yapılması ve sürdürülebilirlik konusunda katılımcılara mesajlar verilmiştir.