Özel Çocuklar Spor ve Eğlence Festivali

26 Haz 2022 Pazar 09:00

İstanbul Rumeli Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Türkiye’de Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümüne sahip üç üniversiteden bir tanesidir. Bu bölümden mezun olacak öğrencilerin engelliler alanında daha vizyoner bir bakış açısıyla gelişmelerini sağlayacak birçok bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde bulunulmaktadır.

Dolayısıyla bu bağlamda İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle 26.06.2022 tarihinde 09.00- 16.00 saatleri arasında Özel Çocuklar Spor ve Eğlence Festivali (ENFEST) düzenlenecektir. Bu festival kapsamında Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile farklı engel grubuna sahip çocuklar spor ve eğlence parkurlarında buluşacaklardır. Üsküdar Burhan Felek Atletizm sahasında gerçekleştirilecek olan festivalde survivor parkuru, empati parkuru, paravolley parkuru, goalball sahası vb. sportif oyun parkurları oluşturularak özel çocukların hoş ve eğlenceli bir gün geçirmesi hedeflenmekte olup performans değerlerini ölçmek için de bilimsel geçerliği kanıtlanmış test parkurları oluşturulacaktır.

Bu sayede çocukların sporsal yetenek ve becerileri analiz edilecektir. Bir şölen havasında geçecek olan bu festivalde özel çocukların ebeveynleri yarışmalara dahil edilerek ve çekilişlere katılarak ödüller kazanacaktır.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan ENFEST’ in önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Tüm halkımızı ve özel ailelerimizi farkındalık oluşturmak adına festivalimize katılımlarını bekliyoruz.

Prof. Dr. H. Can İKİZLER