İstanbul Rumeli Üniversitesi Gönüllülük Çalışmaları Öğrenci Kongresi 2022

20 Haz 2022 Pazartesi 10:30

“Gönüllülük çalışmaları” öğrencilerin üniversite ile toplum arasındaki bağları güçlendirmek; insani, sosyal, ekonomik vb konularda meydana gelen sorunlar hakkında duyarlı olmalarını, katılacakları ve gerçekleştirecekleri bazı gönüllülük faaliyetleriyle insani, sosyal, kültürel, ahlaki değer ve becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla planlanmıştır. Bu amaçla; öğrencilerin seçecekleri bir gönüllülük alanında, bir proje dâhilinde görev almaları ve sonuçlarını paylaşmaları istenmiştir.

Ülkemizde tüm üniversitelerde okutulan bu ders ikinci defa İstanbul Rumeli Üniversitesinde bir Öğrenci Kongresi haline dönüştürülerek öğrencilerin aktif katılımları ile kongrede kendi projelerini sunma fırsatı tanınmıştır.

Üniversitemizin Rektör yardımcısı Sayın Prof. Dr. Oğuz Özyaral’ın başkanlığını, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar’ın Eş Başkanlığını üstlendiği Öğrenci Kongresi 20 Haziran Çarşamba günü dijital platformda saat 10:30 da başlayıp, program dâhilinde farklı bölüm ve programdan oluşan öğrencilerin hazırladığı sunum ve posterlerin bilim kurulu tarafından değerlendirilmesiyle sonlanacaktır.

Kongre açılış konuşmalarından sonra katılımcılar 2 ayrı bölüme ayrılarak proje sunumlarına başlayacaktır.

Toplam 36 projenin sunulacağı Öğrenci Kongresi saat 11:00 de 2 ayrı bölümde farklı odalarda sunumlara başlayarak paralel olarak devam edecektir. Bölümler,

1.Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi,

2.Sağlık Bilimleri Fakültesi,

3.Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Gönüllülük Çalışmaları projelerinden oluşmaktadır.

Bölümlere göre farklı oturumlarda gerçekleşecek olan öğrenci sunumlarında sokak hayvanlarından, kadına şiddet, çocuk istismarı, köy okulları, sağlıklı yaşam, çocuklar, engelli sorunları gibi birbirinden güzel konulara değinilerek öğrencilerin bu konularda yaptıkları etkinlikler, deneyimler paylaşılacaktır.

Farklı bölümlerde gerçekleştirilen sunumların sona ermesiyle tekrar açılış yapılan dijital platformda toplanılarak kongre kapanışı yapılacaktır. Gün boyu farklı oturumlarda gerçekleştirilen sunumlar önceden belirlenen sorumlu oturum başkanları tarafından ve yine daha önce belirlenen kriterlere göre dijital ortamda ( Google Form) puanlandırılarak değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucu yüksek puan alan projeler ödüllendirilecektir.