Beslenme ve Sağlık Sempozyumu

03 Nis 2021 Cumartesi 10:30


BESLENME & SAĞLIK SEMPOZYUMU 2021

İstanbul Rumeli Üniversitesi SBF
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
(Online)

Her Yönüyle Pandemi/Covid-19

Tarih: 3 Nisan 2021


Program
Açılış Konuşması (10:30 - 11:00)
Sempozyum Başkanı Dr. Zeynep Güler YENİPINAR
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Can İKİZLER
Rektör Prof. Dr. H. Tamer DODURKA


A. Tıbbi Yönüyle Covid-19

Oturum Başkanı: Dr. Zeynep Güler YENİPINAR (11:00 - 12:30)
1. COVID-19 Enfeksiyonu ve Güncel Yaklaşım
Konuşmacı: Dr. Habibe DUMAN


2. COVID-19 Obezite İlişkisi
Konuşmacı: Prof. Dr. Ahmet Ziya BALTA


3. COVID-19 ve Teşhis / Tedavide Kullanılan Önemli Laboratuvar Testleri
Konuşmacı: Dr. Akın BODUR


ARA 12:30 - 14:00

B. Covid-19 ve Beslenme

Oturum Başkanı: Dr. Akın BODUR (14:00 - 15:30)

1. COVID-19 ve Beslenme Önerileri
Konuşmacı: Doç. Dr. Ayhan DAĞ (Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı)


2. Bağışıklık Sistemi ve Fonksiyonel Beslenmenin COVID-19 Üzerindeki Etkileri
Konuşmacı: Dr. Dyt. Sabiha Gonca ÜNAL

C. Covid-19 ve Korunma

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Muazzez GARİPAĞAOĞLU DENİZHAN (15:30 - 17:00)

1. COVID-19 ve Korunma Yöntemleri
Konuşmacı: Dr. Zeynep Güler YENİPINAR


2. COVID - 19 Aşılarında Güncel Durum
Konuşmacı: Dr. Güle ÇINAR (Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji)


3. COVID - 19 Pandemiden Öğrendiklerimiz, Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi
(Food Safety and Food Security: Lessons Learned From Pandemic)

Konuşmacı: Professor Gönül KALETUNÇ PLUM at The Ohio State University


KAPANIŞ: Sempozyum Başkanı Dr. Zeynep Güler YENİPINAR


Toplantı Bilgileri
Topic: Beslenme ve Sağlık Sempozyumu
Time: Apr 3, 2021 10:00 AM Istanbul
Meeting ID: 996 2421 4313
Passcode: 063620
https://zoom.us/j/99624214313?pwd=Q0hlcHk2SmR4ajhjWkE5UG5UN21XZz09


Designneuro