8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Düzenleyenler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu

Panel Programı

Açılış Konuşmaları (14:00) İrem SAVCI KÖROĞLU (Okul Öncesi Öğretmeni) / (Online katılımcı) / (14:10) Merve GÜZEL (Öğrenci) / (Online katılımcı) / (14:20)

Batuhan ERGÜT (Müzik dinletisi) / (14:30)

Panel (14.45)

Video Gösterimi Kapanış

Konuşmacılar

Moderator: Prof. Dr. Beyhan BOLAK HİSARLIGİL Panelist: Emine TARIN (Geçmiş Dönem Belediye Başkan Yardımcısı)

Panelist: Dilek YETKİN (Kurucu Müdür)

Panelist: Öznur KIRMACI (KAGID Yönetim Kurulu Başkanı)

Kadın, tarih boyunca devletler yöneten, cephelerde savaşan, annelik yapan, eş olan, sevdikleri uğrunda fedakâr ve cefakâr olandır. Özellikle Türk toplum yapısının anaerkil düzende yaşam sürdürürken, süreç içinde ataerkil düzene geçmesiyle birlikte kadın ezilen ve hak arayan konuma gelmiştir. Ezilen, hakları yenmiş kadınlarla dolu bir toplum çürümeye mahkûmdur. Kadınların gerçek güçlerini kullanabilmeleri için eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, ekonomi gibi haklarını kadınlara gerçek anlamda teslim ederek, cinsiyet ayrımcılığına bir son verilmelidir.

Olması gereken kadınları sadece özel günlerde yüceltmek değil, her gün kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde şiddet unsurlarından uzak, insani değerler çerçevesinde yaşatmaktır.

“Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” der. M. Kemal Atatürk. Kadınlar, toplumlara yön veren, dokunuşlarıyla hayatımızı değiştiren, koruyucu, birleştirici, güçlü varlıklardır. Ulus, dil, din ayrımı yapmaksızın kadın, tüm dünya üzerinde güçlü duruşu ile yol gösterici bir ışık olmuştur. Hiç şüphesiz ki bu duruşu için fedakârlıklar sarf etmiş ve emek harcamıştır. Her gün emek veren, çalışan, anne, yönetici, çocuk, eş gibi sıfatlarla anılan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Kadın Hakları Eylem Planı Komisyonu