2. Rumeli Sürdürülebilir Çevre için Enerji ve Tasarım Sempozyumu (2.SUCET) 2. Gün

18 Şub 2022 Cuma 00:01

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ HALİÇ YERLEŞKESİ KONGRE MERKEZİ

17-18 Şubat 2022

Sempozyum Programı için TIKLAYINIZ.

AMAÇ

İstanbul Rumeli Üniversitesi bünyesinde yılda bir defa gerçekleştirilen sempozyumun amacı, bilimin rehberliğinde Türkiye’mizin değişen ve gelişen taleplerine öncülük etmektir. Böylece dünyaya açılacak araştırmacıların özgün bilimsel bildirilerini sunmalarına aracılık etmek ve uluslararası yayıncılık ilkelerine uygun yayınlanmasını sağlamaktır. Bununla bilginin toplumsal faydaya dönüşmesini sağlamak ve araştırmacıların gerek akademik yükselmede gerekse akademik performans değerlendirmede kullanacakları bilimsel bilgi üretmelerine aracı olmaktır.

Sürdürülebilir çevre ve yaşam için gerekli enerji şekilleri ile yeni özgün yaklaşım ve buluş içeren bunların kullanımı ile ilgili kuralları ortaya koyan özgün çalışmalara öncelik verilecektir. Mühendislik ve Mimarlık alanı ile ilgili tasarımlarda kullanılacak malzemelerin, araçların ve yöntemlerin sıfır karbon yasası ya da mevcut karbondioksit salınımını yüzde yirmi azaltacak yöntemlerin ve uygulamaların tanıtıldığı özgün bilimsel çalışmalar seçilecektir.

HEDEF

Uluslararası katılımlı gerçekleştirilecek sempozyum dili Türkçe veya İngilizce olacaktır. Sempozyum bildirileri ulusal ve uluslararası akademisyenlerden oluşan bilim kurulu üyelerinden iki hakem tarafından çift taraflı kör hakemlik süreci kullanılarak değerlendirilecektir. Bildiri değerlendirme sürecinin tüm basamaklarında bildiri yazarları hakem isimlerini, hakemler de yazar isimlerini bilmeyeceklerdir. Sempozyum çevrimiçi (online) olarak düzenlenecektir. Sempozyum sunumlarını içeren bir elektronik kitap da yayınlanarak akademik ve bilimsel etkisi kalıcı hale dönüştürülecektir.

Bildiri Hazırlama Tarihi
15 Aralık 2021    Bildirilerin tam metin sempozyum sekretaryasına gönderilmesi
                              Bildiri Tam Metni ekte gönderilmiş örnek bildiriye göre hazırlanmalıdır
5 Ocak 2022       Bildirilerin hakem değerlendirilmesi ve yazarlarına sonuçların iletilmesi