Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Engin ŞAHİN'in Kitabı Yayınlandı.

20 Eki 2020 Salı 13:08

Bildiğiniz gibi kamu kurum sınavlarına her yıl on binlerce öğrenci katılmaktadır. Her öğrencinin hedeflediği ve hayal ettiği makam farklı olsa da her biri bir iş umuduyla aylarca sınavlara hazırlanmaktadır. Kamu kurum sınavları kendi içinde tutarlı bir sınavdır. Ancak bu durum kurum sınavlarının sizler açısında hazırlanması ve başarılı olunması zor ve emek isteyen bir sınav olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu nedenle başarıya giden yolda üç temel unsuru elinizde bulundurmanız gerekmektedir: İyi motivasyon + uzun soluklu disiplin + doğru kaynaklar…Benim bu kitabı yazma ve 4T Yayıncılık ile yayımlama amacım zor ve uzun bir yol olan KPSS hazırlık sürecinde öğrencilere hangi öğretme tekniği ile başarılı olabilmelerini sağlama düşüncesidir. İşte şematik yöntem + görsel hafıza tekniğini bu amaçla kullandım. Kitapta her bölümün olabildiğince şematik yöntemle özetlenmiş halini hem bölüm sonlarında hem de kitabın sonunda “Tekrar Edelim” bölümünde bulabilirsiniz. Ayrıca önemli gördüğüm ve kamu kurumu sınav sorusu olma ihtimali olan her detay dikkat çekici olarak kutucuklar içinde sunulmuştur. Bunun yanı sıra her bölümün içinde o bölüme ilgili geçmiş yıllarda çıkmış KPSS ve Kaymakamlık sınavı sorularını da ekledim. Elinizdeki bu kitap uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olarak akademik tartışmalara girmeyen sınav odaklı bir eserdir.