"Kurtuluş Savaşı Temalı Fotoğraflar" Ödüllü Seçkisi

05 Ara 2022 Pazartesi 06:48

Hakkında

İstanbul Rumeli Üniversitesi kurulduğu günden bu yana, tüm insanların toplumsal konulardaki farkındalığını arttırmak amacıyla bilimsel, sanatsal, kültürel etkinlikleri desteklemektedir. Üniversitemiz, ülkenin dört bir yanında hayalleri olan insanları motive etmek, cesaretlendirmek ve ilham verici hikayelerinin sesini duyurmak için entelektüel bir ortam sunmaktadır. Bu bağlamda İstanbul Rumeli Üniversitesi millî, ahlâki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizin pekiştirilmesi ve tüm gençlerimizde demokrasi, beraberlik, milli irade konularında farkındalığın artırılması amacı ile “Kurtuluş Savaşı Temalı Fotoğraflar” Ödüllü Seçkisi adı altında bir etkinlik gerçekleştirecektir.

Başvuru için TIKLAYINIZ.

Başvuru Koşulları

• Ödüllü Seçkiye sadece İstanbul Rumeli Üniversitesi öğrencileri katılabilir.

• Bir öğrenci en fazla tek bir eser ile başvurabilir.

• Ödüllü Seçkiye sadece kaynağı belirli olan ve kaynak göstermek suretiyle makalelerden, belgelerden bilimsel çalışmalardan ve web ortamından alınan fotoğraflar kabul edilecektir.

• Başvuru yapacak olan öğrenciler, online başvuru formundaki tüm alanları eksiksiz doldurarak son başvuru tarihi olan 14 Aralık 2022 tarihinde, en geç saat 17:30’a kadar başvurularını tamamlamak zorundadırlar.

• Eser sahibi kaynak belirtmediği takdirde telif hakları konusunda her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul eder.

• Yarışmaya gönderilecek eserlerde özgün olmayan metin, görüntü, müzik, vb. kullanımlarından doğacak her türlü telif hakları ile ilgili konular Eser Sahibinin sorumluluğundadır. İstanbul Rumeli Üniversitesi bu durumdan hukuken sorumlu tutulamaz. Eser sahibi, eser vasıtasıyla üçüncü kişilerin telif haklarını ihlal edecek olursa, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin uğrayacağı her türlü doğrudan ve dolaylı zararları tazminle mükelleftir.

• Eserde yer alan karakter ve karakterler haricinde eserde kimliklerini ortaya çıkaran veya ortaya çıkarabilecek görselleri vb. her türlü bilgileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili diğer düzenlemeler gereğince açık rızalarının alınmasına ilişkin her türlü yükümlülük eser sahibine aittir. Eser sahibi, İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından talep edilmesi halinde, bu madde kapsamına ilgili kişilerin bilgilendirmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan açık rızalarının alındığını gösterir kayıtları İstanbul Rumeli Üniversitesi ile derhal paylaşacaktır.

• İstanbul Rumeli Üniversitesi “Kurtuluş Savaşı Temalı Fotoğraflar” Ödüllü Seçkisi sonucunun ilan edilmesinden önceki herhangi bir aşamada, herhangi bir sebep göstermeksizin, seçkiyi düzenlemekten vazgeçme veya seçkiyi iptal etme veya ileride aynı seçkiyi devam ettirmeme hakkına sahiptir. Seçkinin düzenlenmemesi veya iptal edilmesi halinde, eser sahipleri tarafından İstanbul Rumeli Üniversitesi’ne gönderilen veya teslim edilen hiçbir eser Üniversite tarafından kullanılamaz.

• Yarışmaya tüzel kişiler başvuru yapamaz.

• Yukarıdaki şartlara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Seçkiye katılım / başvuru ücretsizdir.

Seçki Takvimi

Seçkinin İlanı: 5 Aralık 2022

Soru Sorma: 6 Aralık 2022 - 9 Aralık 2022

İletişim: [email protected]

Başvuru İçin Son Tarih: 14 Aralık 2022 Saat 17:30

Eserlerin Değerlendirilmesi: 16 Aralık 2022 - 18 Aralık 2022

Sonuçların İlanı: 20 Aralık 2022

Teknik Şartlar

• Başvurular yalnızca https://rumeli.edu.tr web sayfasında yer alan online başvuru formu üzerinden gönderilmelidir. Kargo, posta gibi yollarla fiziksel olarak iletilecek gönderiler değerlendirmeye alınmayacaktır.

• Eserler JPG. formatında sisteme yüklenmelidir. Yüklenen fotoğrafların piksel boyutları enaz 1920 x 1080 px olmalıdır.

• Yukarıdaki şartlara uymayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Tema

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Ödüllü Seçkinin teması “Kurtuluş Savaşı Temalı Fotoğraflar” olarak belirlenmiştir.

Düzenleme Komitesi

Prof. Dr. Beyhan BOLAK HİSARLIGİL

Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çiğdem ZAĞRA ÖZ

Arş. Gör. Tarkan ÖZTÜRK

Değerlendirme Komitesi

Prof. Dr. H. Tamer DODURKA

Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL

Prof. Dr. Beyhan BOLAK HİSARLIGİL

Prof. Dr. Hakan HİSARLIGİL

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Hakan TEKİN

Dr. Öğr. Üyesi Hatice Çiğdem ZAĞRA

Dr. Öğr. Üyesi Burcu BELLİ

Dr. Öğr. Gör. Bahar ATMACA DEMİR

Arş. Gör. Tarkan ÖZTÜRK

Raportörler

Arş. Gör Tarkan ÖZTÜRK

Dereceye Giren Eserler

Dereceye giren eserler 20 Aralık 2022 tarihinde https://rumeli.edu.tr web sitesinden ve Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

Ödüller

3 adet fotoğraf seçki ödülü verilecektir. Değerlendirme komitesi gerektiği takdirde özel ödül takdir edebilir, Seçki Ödül sayısını azaltabilir ya da arttırabilir. Ödül töreni tarihi daha sonra açıklanacaktır.