Uluslararası Kısa Film Festivalinde Karışılıklı İş Birliği Gerçekleşti!

Akıllı ulaşım sistemlerinin denetimi ve öneminin vurgulandığı uluslararası etkinliğe İstanbul Rumeli Üniversitesi KÜRESEL POLİTİKALAR ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (RUPAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZMEN katıldı.

Akıllı ulaşım sistemlerinin denetimi ve öneminin vurgulandığı uluslararası etkinliğe İstanbul Rumeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZMEN katıldı. Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZMEN; "Rumeli Kültürü ve/veya Rumeli coğrafyasıyla ilgili gerçekleştirilmiş olan veya gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerde etkin olarak yer almak istiyoruz" dedi.

Modern cihazlarla her geçen gün daha da karmaşıklaşan trafik karayolu ulaşımında; daha emniyetli ve kontrollü bir ulaşımın sağlanabilmesi için akıllı ulaşım sistemlerinin denetlenmesi, denetimi ve öneminin mercek altına alındığı; 6ncı Uluslararası Konferansta, ÖZMEN; "Karayolu güvenliği forumunun ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, günümüzde trafik kültürünün medeniyetin de bir ölçüsü olduğu konusunu gündeme getirdi".

Kosova'da özel eğitim alanında en uzun geleneğe sahip olan "Tempulli" Uygulamalı Teknik Bilimler Koleji, Kosova Uluslararası Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Motorlu Araçlar Birliği (AMRKS), Kosova Gençlik, Spor ve Kültür Bakanlığı, Kosova Karayolu Güvenliği ve Taşımacılığı Araştırma Enstitüsü, Priştina Belediye Başkanlığı ve İstanbul Rumeli Üniversitesi dahil bir çok katılımcı partnerin katkı sağladığı Kosova Karayolu Güvenliği Forumunda trafik güvenliği hakkında bir çok konu masaya yatırıldı. Bu konulardan bazıları şu şekildedir;

⇒ Trafik kazalarının önlenmesinde trafik güvenliğinin nasıl arttırılabileceği,

⇒ Yaralı kişilerin rehabilitasyonu ve mağdur aile üyelerinin yol kazalarında karşılaştıkları rutin zorluklar ve bunların giderilmesi yöntemleri,

⇒ Karayolu güvenliği yönetimi ve karayolu denetimlerinde uluslararası uygulamalar,

⇒ Trafikte uygulanan yeni akıllı sistemler ve bu sistemlerin trafik güvenliğine katkıları,

Trafik ve can güvenliğiyle ilgili kritik ve güncel bilgilerin paylaşıldığı uluslararası konferansta kamuoyunun dikkatini çekmek maksadıyla; ayrıca "Trafik ve Yaşam Güvenliği" başlıklı "Yol Kendi Hikayesini Anlatır" temalı "1nci Uluslararası Kısa Film Festivali" düzenlendi.Bu festival, güvenlik ve hayatın korunması konusunda dünyada gerçekleştirilmiş olan ilk festivaldir. Söz konusu festivalde dünya çapında 92 ülkeden 721 film yarıştı. İstanbul Rumeli Üniversitesi, Kosova'daki etkinliğin Film festivali bölümüne de katıldı. Söz konusu festivalin sonunda uluslararası jürinin başarılı olarak seçmiş olduğu filmlerden prestij ödüllerinden biri, İstanbul Rumeli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Özmen tarafından verildi.

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman ÖZMEN tarafından Konferans ve Festivalin baş organizatörü olan Profesör Muhamed A. Krasniqi'ye düzenlenen törende İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin "Karşılıklı İşbirliği Plaketi" takdim edildi.

06 Şubat 2019