Rumeli Üniversitesi Öğretmenler Gününü Kutladı

24 Kasım Öğretmenler Günü, İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene, İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hüseyin Afşin BALCI, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hazim Tamer DODURKA, akademisyen ve idari kadro katılım sağladı.

Rektör V. Prof. Dr. Hazim Tamer DODURKA konuşmasında; “ 24 Kasım büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e, Başöğretmenlik verildiği gündür. Ayağında çarık ile Türk milleti Ulu Önder Atatürk’ün komutanlığında yedi düveli dize getirmiş olsa da Mustafa Kemal Atatürk “henüz bizim savaşımız bitmiş değil, biz bundan sonra cehaletle de savaşacağız” sözlerini söylemiştir. “ dedi.

Prof. Dr. DODURKA; “ Savaşlar askeri güçle kazanılabilir ancak eğitimsiz insanların olduğu ülkeler sömürülmeye ve hatta işgal edilmeye mahkumdurlar.” ifadelerine yer verdi.

Rektör V. Prof. Dr. Hazim Tamer DODURKA; “Tüm akademisyenlerimizin bu önemli gününü kutlarken, meslek hayatı boyunca eğitime onlarca katkıda bulunan ve Rumeli Üniversitesi gibi atılgan, hızla büyüyen, gelecekte Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yerini alacak olan üniversitemizin kurucusu Merhum Matematik Öğretmeni Mehmet Balcıyı şükranla yad ediyorum.” dedi.

Törende, Rumeli Üniversitesi kurucusu, merhum matematik öğretmeni Mehmet BALCI anısına hazırlanmış olan video filmi gösterimi ile yad edildi.

22 Kasım 2018