İstanbul Rumeli Üniversitesi Projesiyle, IEEE Toplantısı'na Katılım Gerçekleştirdi.

40 farklı üniversitenin katılımı ile, “The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) (Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Organizasyonu)” "Marmara Bölgesi 2018 Vizyon Toplantısı" Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 28.10.2018 tarihinde gerçekleşti.

İstanbul Rumeli Üniversitesi adına konuşmacı olarak katılım gösteren Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Sn. Melih Günlükçü yapmış olduğu konuşmasında, speak-up adı altında internet girişimi olan www.notuver.com'u tanıttı. Notuver.com; öğrenci ve mezunların, üniversite hocalarını, üniversitelerini ve okudukları şehirleri puanlayabildikleri bir platform. Marmara bölgesinden 24 okulun katıldığı bu toplantıda şuana kadar yapılan ilk speak-up konuşmasını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururun yaşadı.

IEEE; elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonu. 1884 yılında kurulan, insanlık yararına teknolojiyi geliştirmeyi hedefleyen bir topluluk olan IEEE, profesyonellere yardımcı olmak ve onların yenilikçi düşüncelerini desteklemek amacını hedefliyor. IEEE’nin sınırlarının dünyaya yayılmasıyla birlikte insanların hayatında her geçen gün daha fazla yer alıyor.

IEEE, sahip olduğu ağ, coğrafik birimler, yayınlar ve konferanslarla bugün dünyanın en büyük teknik topluluğu olmakla birlikte, 160 ülkede 426 bin üyesi bulunuyor.

30 Ekim 2018