İstanbul Rumeli Üniversitesi, Kartepe Zirvesi 2018'de

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Kartepe Zirvesi bu yıl, insanlığı derinden etkileyen “Göç, Mültecilik ve İnsanlık” temasıyla toplandı. 26-28 Ekim tarihlerinde Kartepe Green Park Hotel’de gerçekleşen zirveye, Türkiye ve dünyadan çok sayıda bilim insanı, entelektüel, siyasetçi ve medya mensubu katıldı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Mucip Gökçen, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlyas Erdal Kerey, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Süleyman Özmen, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr.Öğretim Üyesi Fatih Turan Yaman ve toplam 83 kişilik dev katılımla;

1 Vaka Kritik, 1 Çalıştay, 1 Özel Oturum, 1 Panel Oturum ve 4 Akademik Oturuma paydaş üniversite olarak katkı sağladı. Zirve kapsamında 3 Öğretim Üyesi, 5 Yüksek Lisans Öğrencisi ve 5 Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Öğrencisi bildiri sundular.

Göç ve Mültecilik” kavramlarının Türkiye ve Dünya açısından çok yönlü bir perspektifle değerlendirildiği Kartepe Zirvesi 2018’de elde edilen sonuçlar; bir önceki yılda olduğu gibi bildirgeye dönüştürülerek başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyadaki pek çok politika yapıcı ve karar alıcı kurumla resmi olarak paylaşıldı.

Ayrıca Rumeli Üniversitesi Gezi Kulübü öğrencileri, göç olayını;  Düzce'de arazi çadırlarında kalarak drama olarak canlandırdılar.

31 Ekim 2018