EĞİTİM VE SAĞLIK KURUMLARI DİYABET VE YAŞAM SEMPOZYUMUNDA BULUŞTU

İstanbul Rumeli Üniversitesi ve Reyap Sağlık Grubu işbirliği ile düzenlenen Diyabet ve Yaşam Sempozyumu 28-29 Kasım 2018 tarihinde üniversitenin Mehmet Balcı ve Esenyurt Yerleşkelerinde gerçekleştirildi. Üniversitemizin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Can İKİZLER’ in açılış konuşması ile başlayan sempozyuma Türk Diyabet Cemiyeti, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Reyap Sağlık Grubu, Çorlu Vatan Hastanesi ve Özel Sevgi Ağız ve Diş Kliniği’ nden akademisyen ve sağlık profesyonelleri katkı sağladı. Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Hasan İLKOVA; küresel sorun haline gelen diyabet hastalığının prevalansının günden güne artışına dikkat çekerken, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Oşar SİVA; diyabetin tanılanması ve nasıl tedavi edilmesi ile ilgili güncel bilgileri paylaştı. Prof. Dr. H. Can İKİZLER Diyabetin psikososyal yönüne vurgu yaparken, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz ÖZYARAL, Dr. Öğretim Üyesi Özlem YALÇINÇIRAY ve Araş. Gör. Gözde GÜRSOY; diyabet ve beslenme ilişkisi hakkında doğru bilinen yanlışları ve diyabet beslenmesinde fonksiyonel gıda tüketiminin önemine dikkat çekmişlerdir. Çorlu Reyap Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Sönmez, diyabet ile kardiyovasküler sistem arasındaki güçlü ilişkiye dikkat çekti. Diyabet hastalığının komplikasyonlarının kişilerin yaşam kalitesine ve yaşam süresine olumsuz etkisi üzerinde duran Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YENİGÜN ve hastalığın ağız ve diş sağlığı üzerindeki komplikasyonlarına dikkat çeken Diş Hekimi Esin ALP AKSÜT çarpıcı vaka örnekleriyle risk altındaki bireylere pozitif yaşam tarzı değişikliği önerisinde bulundular. İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aynur KARAKAYA ve Öğretim Görevlisi Başak İDİK; diyabetli hastada hemşirelik bakımının önemi vurgularken; Öğretim Görevlisi Fulya ERANTGİL; diyabetli hastalarda egzersiz ve diyet birlikteliğinin nasıl yürütülmesi ile ilgili bilgi aktarımında bulundu. Üniversite öğrencilerinin diyabet hakkında bilgi düzeylerinin ölçülmesi adlı çalışmasını sunan Öğretim Görevlisi Gül UÇAR; diyabetin önlenmesi amacı ile eğitim ve farkındalığın artırılması gerekliliği konularında bilgi verdi.

İki gün boyunca devam eden Diyabet ve Yaşam sempozyum sonunda katılımcılara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Can İKİZLER tarafından plaket takdimi yapıldı.

03 Aralık 2018