İstanbul Rumeli Üniversitesi

Geleceğinize imzamızı atıyoruz

Haberler

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 AKADEMİK AÇILIŞINI YAPARAK EĞİTİM HAYATINA BAŞLADI

Eğitim hayatına yeni başlayan İstanbul Rumeli Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Törenini Silivri Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi.

Açılışa Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Garnizon Komutanı Binbaşı Şenel Kaytez, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Mütevelli Heyeti Başkanı, Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç, Rektör Prof. Dr. Salih Aynural, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Balcı Vakfı yöneticileri ile çok sayıda davetli ile öğrenci ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Salih Aynural, ‘’Üniversitemizin ve yeni eğitim-öğretim yılının açılış heyecanını yaşıyoruz. Mutluyuz ve gurur duyuyoruz. Üniversitemiz gerçek bir vakıf üniversitesi dolayısıyla kar amacından daha çok eğitime hizmeti ön plana almış bir üniversite, bu bakımdan üniversitemiz kalite odaklı olacaktır. Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi, en iyi şekilde eğitim alması için her türlü imkanı seferber ettik etmeye de devam ediyoruz. Çünkü eğitim kadromuzla, imkânlarımızla, kaliteli öğrencilerimizle güzel bir üniversite oluşturduk. İlk yılımızda da 700 öğrenci ile eğitim-öğretime başlıyoruz. Üniversitemiz 3 fakülte ve 1 meslek yüksekokulundan oluşuyor. İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler, Mimarlık ve Mühendislik, Sanat ve Tasarım fakültelerinin yanı sıra Meslek Yüksekokulumuz da var. Orada da şu anda 15 programımız açıldı ve bunların 11’i sağlık alanıyla ilgili. Lisans bölümlerinde temkinliyiz. Açılan Uluslararası ilişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümleriyle yüzde 100 burslu olarak eğitime geçmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç yaptığı konuşmada ‘’Bu bölgede hiç üniversite yoktu. Hedefimiz çok büyük. Dünyadaki ilk 500 üniversite arasına girmeyi arzuluyoruz. Öğrencilerimize çok iyi bir İngilizce öğreteceğiz ancak eğitim dilimiz Türkçe olacak. Öğrencinin iyi anlayabileceği, öğretim üyesinin de daha iyi anlatabileceği bir dil olmasını istedik. Bu sebepten dolayı da derslerimizi Türkçe yapıp, bütün bölümlerimizde iyi İngilizce eğitim verilim arzusundayız. İstanbul Rumeli Üniversitesi özellikle son dönemde yaşadığımız acı tecrübeleri bu ülkeye yaşatmayacak öğrenciler yetiştirecek. Aklını, ilmini, yaşantısını başkalarına ipotek altına vermeyen, aklı başında bilime gönül vermiş öğrenciler yetiştirme arzusunda, Türkiye’ye hizmet etmek için hazır durumdayız’’ dedi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,“Bir kentte belediye başkanını sevindiren kendisi de oradan gelen biriyse çok anlamlı bir gün gerçekten. Bir üniversitenin kurulması, ülkemizin yaşadığı bu önemli günlerde belki de tarihin gün gün yazıldığı günlerde akılla bilimle dünyanın aydınlık yüzüyle buluşmasında başka bir yolu olmadığını bilmemiz gerekir. Bunun içine sızmış, bunun içini başkalaştırarak, başka mihraklara iplerini vermeyi çalışanlardan olabilir. Bunun da bilincine varmak açık, saydam, çağdaş, modern ve dünyanın kabul gördüğü değerlere göre eğitimden geçiyor.  Üniversitemizin ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Osmanlı’da bir söz vardı yeni açılan yerler için kullanılan “Allah yerinizi dar etsin” diye, bu mevcut yeriniz yapacağınız işlere dar gelsin ki büyütün, büyüyün anlamına gelirdi. Bende Allah yerinizi dar etsin diyerek tekrar Üniversitemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta son olarak konuşan Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, “Silivri’de uzun yıllardır süren üniversite hayali İstanbul Rumeli Üniversitesi’nin kuruluşuyla gerçekleşmiş ve ilk öğrencilerinin eğitime başlamasıyla da hayat bulmuştur. Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısının aratarak ülkemizin bilim ve eğitim hayatına önemli katkılar sunacağına inandığımız üniversitemizin ilçemize, ülkemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyor, üniversitemizin kuruluşunda ve bu günlere gelmesinde katkısı olan başta hükümetimize, Balcı Vakfı yöneticilerine, Üniversitemiz yöneticilerine ve çalışanlarına tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Galeriye gitmek için.