İstanbul Rumeli Üniversitesi

Geleceğinize imzamızı atıyoruz

İstanbul Rumeli Üniversitesi Kaş Sanat Galerisi

Kaş Sanat Galerisi Sinan YENİLMEZ  tarafından 1995 yılında Şişli'de klasik ve çağdaş sanatı; sanatseverler ve koleksiyonerlerle buluşturmak amacıyla kuruldu.

İlk olarak  03 - 31 Ekim 1995 tarihleri arası "Modern Türk Resim ve Heykel Sanatından Bir Kesit" adlı sergiyi açarak Kaş Sanat Galerisinde; Hale Arpacıoğlu, Avni Arbaş, Habib Aydoğdu, Bubi, Cihat Burak, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Eren Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Turan Erol, Neşe Erdok, Nedim Günsur, Mehmet Gün, Nuri İyem, Ömer Uluç, Utku Varlık gibi değerli sanatçıların eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Bu süreç ve sonrasında Sinan YENİLMEZ; Kaş Sanat Galerisi‘nde  çeşitli sanatçılar ile karma ve kişisel sergiler düzenleyerek yoluna devam etti.

Kaş Sanat Galerisi'nde düzenlediği sergileri sanatseverlerle buluşturan Sinan YENİLMEZ Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken, Çağdaş Türk Sanatına ait birçok sanat eserinin koleksiyonerlerin koleksiyonlarında yer almasına çaba gösterdi.

Özellikle genç sanatçıları destekleyerek geleceğe iz bırakmalarını misyon edinmiştir. Bu bağlamda sanat ortamına hem yeni ve kalıcı sanatçılar,  hem de nitelikli koleksiyonerler kazandırılması konusunda ciddi ve özverili çabalar sarf etmiştir. Bu doğrultuda çeşitli firmalara sanat danışmanlığı yapmış, üniversitede konferanslar vermiş ve jüri üyelikleri yapmıştır. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde ve yayın organlarında sanat alanında birçok çalışma yapmıştır. Kaş Sanat Galerisinin sahibi Sinan YENİLMEZ ‘in en büyük hedefi sanat ortamına yeni sanatçılar (sanat eserleri) ve koleksiyonerler kazandırmaktır. Bu ilkeler doğrultusunda günümüzün teknoloji ve iletişim çağının vazgeçilmez gerekliliği olan interneti kullanarak Siz Değerli Sanatseverlere daha süratli ve modern hizmet verebilmek amacıyla internet ortamında sergi düzenlemek için 01.01.2014 tarihi itibariyle yeni galerisini açmıştır.

Kaş Sanat Galerisi 2016 yılı itibari ile İstanbul Rumeli Üniversitesi Kaş Sanat Galerisi adını almıştır.

Saygılarımızla,
İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ KAŞ SANAT GALERİSİ